Omtale/Anmeldelser

Anmeldelser:


★★★★★ "De fem medvirkende præsterer alle usædvaneligt godt. Særligt fremtrædende er de to unge medvirkende, Bolette Engstrøm Bjerre og Morten Kjær. De er både karikerede og troværdige som onlinefigurer eller avatarer."

- Morten Hede, Jyllandsposten:

https://jyllands-posten.dk/premium/kultur/anmeldelser/teater/ECE11706086/the-nether-din-underverden-er-aktuel-og-gribende-intens/


★★★★★ "(...) en flot spillende Engstrøm Bjerre formår med teddybjørn, flyvende kort kjole og konstant fnisen at fremstå ubehageligt realistisk som lillepige."

- Sceneblog.dk:

http://sceneblog.dk/the-nether-din-underverden-teatret-svalegangen/


"Alting spiller i Svalegangens version af The Nether (...). Særligt vil jeg fremhæve Bolette Engstrøms lille pige "Iris", der på en og samme tid er betagende og uhyggelig, virkelig og uvirkelig, intelligent og naiv. Engstrøm spiller med en stærk føling for det legende barns tilstedeværelse i verden, og balancerer det lyse og det mørke i en foruroligende karaktertegning."

- Jacob Lassen, DEN 4. VÆG:

https://www.den4vaeg.dk/anmeldelser/thenether


★★★★ "Hele ensemblet er velspillende, men Bolette Engstrøm Bjerre spiller så imponerende og overbevisende som den "uskyldige" Iris at hendes præstation er en anmelderstjerne værd i sig selv. I denne svære og yderst krævende rolle er hun uhyggeligt intens og ubehageligt autentisk (...)"

- John Jakobsen, XQ28.dk:

http://xq28.dk/Anmeldelser/Teater/11919/TheNether-Uhyggeligttabuteater


En krimi-thriller om forbudte drifter i et sjult digitalt univers


THE NETHER er en hårrejsende krimi-thriller om forbudte drifter i et skjult digitalt univers. I en fremtid hvor skellet mellem simuleret og reel virkelighed er udvisket, kan magiske universer tilfredsstille enhver fantasi. Men findes der fantasier, som ikke kan tillades? Man er vel ikke et monster, hvis det ikke er virkeligt?


Dramatiker: Jennifer Haley

Instruktion: Madeleine Rønn Juul

Medvirkende: Bolette Engstrøm Bjerre, Holger Østergaard, Mikael Helmuth, Kaja Kamuk og Morten Kjær

Scenografi: Siggi Òli Pàlmason

En fantasifuld rejse ind i bøgernes verden


Hvordan kommer man i gang med at læse, når det hele bare flyver rundt og alle andre er meget hurtigere? På vej til skole plejer Solveig at besøge et forladt hus, hun altid går forbi. En dag går hun ind og finder Liv. Liv og alle hendes mærkelige bogstaver - Liv der så gerne vil lege og springe ind og ud af bøgernes verden - men kan hun overtale Solveig til at være med?


Ide: Steen Mourier

Manuskript: Bolette Engstrøm Bjerre

Instruktion: Sune T. Sørensen

Medvirkende: Anna Ur Konoy og Bolette Engstrøm Bjerre

Musik: Niels Kilele

Scenograf: Sus Haugland

Anmeldelser:


"Alfabetmysteriet er en læselyst-fremkalder-forestilling med fart over feltet og med en fin blanding af spilopper og seriøsitet. (...) Bolette E. Bjerre tager som dramatiker fat i et både eviggyldigt og aktuelt emne: Det at have svært ved at læse. Forestillingen er udmærket dramaturgisk skruet sammen med mundrette replikker, gode identifikationsmuligheder og et finurligt greb om det danske sprogs finesser og drilskheder.

(...) Bolette E. Bjerre er forestillingens spirrevip og tornado som Liv. Lysegrøn og lynblå i tøjet. Frisk i bevægelserne og sprudlende i humøret."

- Kirsten Dahl, Teateravisen: http://www.teateravisen.dk/bogstavbegejstring.html

En musikalsk teaterfortælling om fremmedangst og tilhørsforhold


Sara er en dansk pige på 16 år. Hun bor sammen med sine forældre på en villavej og bruger sin tid på skole, veninder og kor.

En helt almindelig onsdag vågner Sara op og kan kun tale arabisk...


Manuskript og instruktion: Pia Marcussen

Medvirkende: Bolette Engstrøm Bjerre, Chadi Abdul-Karim og Mads Horsbøl

Musik: Mads Horsbøl og Chadi Alderbas

Scenograf: Gitte Bøg

Dramaturg: Lise Ørskov


Anmeldelser:


★★★★★ "Chadi Abdul-Karim og Bolette Engstrøm Bjerre springer fysisk vævert og sprogligt udtryksfuldt elegang ud og ind af stykkets roller"

- Kirsten Dahl, Stiften.dk: http://stiften.dk/kultur/Anmeldelse-Oerenlyds-teater-med-englesang-og-granatsplinter/artikel/442796


★★★★ "Florlette Bolette Engstrøm Bjerre er Sara. Hun synger smukt "som et klokkespil i en sommervind", og veksler imponerende let mellem sine roller med små subtile skift i mimik og gestik - fra desperat teenager til bekymret mor med kun et løft i øjenbrynene".

- Lise Majgaard, Kristelig Dagblad: https://www.kristeligt-dagblad.dk/kultur/fremmedgoerelse-goer-ondt


"Stærkt skuespil af Chadi Abdul-Karim og Bolette Engstrøm Bjerre. (...) Og Bolette Engstrøm Bjerres egen stemme taler tilsyneladende uhindret fra sin indre teenagepige - sårbar og krænket og ulykkeligt alene i verden. Samspillet mellem den mørke mand og den lyse pige er helt forrygende"

- Anne Middelboe Christensen, Information: https://www.information.dk/kultur/anmeldelse/2017/03/gjellerups-fascinerende-la-la-land


"Bolette Engstrøm Bjerre er intens og stilsikker i alle sine karakterer, og hun gør Sara til den fortabte engel, som forestillingen har til hensigt. (...) Den filmiske iscenesættelse holder energien oppe, mens den smukke sang, de danske og arabiske sprog og det tydelige billedsprog gør kraftige indtryk."

- Morten Hede, Teateravisen: http://www.teateravisen.dk/sara-og-hendes-arabiske-forbandelse.html

En soloforestilling om ensomhed


Undersøgelser viser, at 5-10% danske unge ofte eller altid føler sig ensomme og isolerede fra fællesskabet. Det svarer til 1-2 unge i hver skoleklasse. Mange taler hverken med forældre eller venner om det. Denne forestilling er en måde at italesætte ensomhed blandt unge.


Fugle Flyver i Flok handler om perspektiv, om angst, om at være menneske og om at være en fucking ørn.


Tekst og idé: Bolette Engstrøm Bjerre

Instruktion: Trine Godt Hansen

Produktion: Teaterhuset Filuren

Medvirkende: Bolette Engstrøm Bjerre

Anmeldelser:


"Både som dramatiker og skuespiller fanger Bolette Engstrøm Bjerre spot on selfie-generationens evige poseren og udvendige show off med dens indre tomhed. (...) Det er gribende og morsomt, men hverken udleverende eller sentimentalt. (...) Heldigvis har Bolette Engstrøm Bjerre flot styr på doseringen af følsomhed, så det ikke ender i føleri. Tværtimod kan man nyde hendes selvironi ikke blot på pigens, men på hele mig-generationens vegne."

- Randi K. Pedersen, Teateravisen: http://www.teateravisen.dk/en-skroebelig-overlever.html


Indgår i Informations liste: De 17 bedste teaterforestillinger i 2017